Руското Министерство за одбрана соопшти дека Украина ослободила 50 руски војници кои биле заробени.

Андриј Јермак, шефот на администрацијата на украинскиот претседател, на Телеграм објави дека Украина примила 48 војници и двајца офицери, меѓу кои маринци, пешадија, граничари и припадници на територијалната одбрана.

Денис Пушилин, шефот на делот од украинскиот регион Доњецк контролиран од Русија, поддржан од Москва, претходно изјавил дека е во тек размена на затвореници со Киев, во која учествуваат по 50 затвореници од секоја страна. Од почетокот на конфликтот во Украина во февруари, Киев и Москва си размениле повеќе од 1.000 воени заробеници.