Русија го прикажа светското чудо: Путин седнал во камион и прв се возел на Кримскиот мост (ВИДЕО)

Путин седнал во камион "Камаз" и прв се повозел на новиот мост.

Рускиот претседател Владимир Путин го отворил за сообраќај мостот кој ќе го поврзува Крим со Русија. Мостот ќе ја намали сообраќајната изолираност на полуостровот.

Тој им честитал на руските градежници што успеале да го завршат мостот шест месеци пред рокот. Погледнете ...

Поврзани

Најнови вести

Коментари