ТОА Е БОГАТСТВО И РАСКОШ

Роман Абрамович во Дубровник наточил гориво вредно милиони

За пловидба низ хрватските територијални води нарачани биле 75 тони нафта, што претставува три четвртини од вкупниот капацитет на резервоарот на јахтата.

Јахтата „Еклипс", која е во сопственост на рускиот тајкун Роман Абрамович, наточила гориво во пристаништето Груж, во близина на Дубровник.

За пловидба низ хрватските територијални води нарачани биле 75 тони нафта, што претставува три четвртини од вкупниот капацитет на резервоарот на јахтата.

Како што пишуваат хрватските медиуми, нарачаното гориво рускиот тајкун ќе го чини еден милион евра, а точењето ќе трае 40 часа.

Поврзани

Најнови вести

Коментари