Во изминатите 24 часа, 297 лица починаа од коронавирус во Турција – најмногу за еден ден од почетокот на пандемијата. Вкупниот број на починати во Турција сега е 35.031.

Регистрирани се и 61.400 новозаразени лица, така што вкупниот број на заразени досега е 4.086.957.

Земајќи го предвид просечниот број на заразени лица за седум дена, Турција во моментов е четврта земја во светот според бројот на заболени.

makfax.com.mk