Путин (у)верува: "Таа е трудна, но јас сум добар"!

“Tаа е трудна a бременоста не е болест, како што знаеме"....

Путин (у)верува: "Таа е трудна, но јас сум добар"!

Светската економија е поврзана со технологија, вели рускиот претседател Владимир Путин.

Како се обидел да објасни: "светската економија е трудна со дигитализација, а таа не е заразна".

Тој се надоврзал на изјавата на претседателот на унијата за индустрализација и претприемач Александар Шокин, кој рекол дека рускиот претседател е "загрижен" за дигиталозацијата.

"Јас сум апсолутно здрав", се пошегувал претседателот на Русија.

"Јас не сум заразен, но што се однесува до светската економија... таа е трудна од дигитализацијата. А бременоста не е болест, како што знаеме".

Путин кој бил на состанок со Емануе Макрон нагласил дека Москва и понатаму се потпира на соработката со француските претпријатија во Русија, особено од областа на ИТ.

Путин ја нагласил виталната потреба за развивање на соработката.
"Секој вид на економски сепартизам води во незгоди", рекол Путин.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари