Путин: Исламска држава држи 700 заложници од САД и Европа во Сирија

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека џихадистите од Исламска држава зеле во заложништво околу 700 луѓе и ги држат заробени во сирики регион, кој е под контрола на САД.

Меѓу заложниците, како што вели Путин, се американски и европски државјани. Рускиот претседател нагласи дека секој ден се убиваат по десет луѓе, криткувајќи ги американските сили за катастрофалниот неуспех во регионот кој тие го држат под контрола во Сирија.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари