Полска донесе одлука дека вакцината на „Астразенека“ можат да ја примат лица под 65 години, изјави министерот задолжен за програмата за вакцинација, Михал Дворчик.

Државата претходно утврди дека вакцината е наменета за лица на возраст од 18 до 60 години, објави „Ројтерс“.

„Медицинскиот совет ги прифати сугестиите дека вакцината на „Астразенека“ може да се користи за лица на возраст под 65 години“, рече Дворчик за државната Полска радиопрограма III.

makfax.com.mk