Индо-пацифичката команда на американските вооружени сили денеска објави дека тестирањето утрово на севернокорејските подморнички ракети е „дестабилизирачко“, но тоа не претставува непосредна закана за САД и нивните сојузници.

„ СAД ги осудуваат овие дејствија и ја повикуваат Северна Кореја да се воздржи од какви било дополнителни дестабилизирачки дејствија“, се вели во соопштението.

makfax.com.mk