Пентагон се закани: Ќе преземеме се за да му се спротивставиме на Иран

Пентагон денеска објави дека американската армија ќе ги преземе сите неопходни чекори, со цел да се спротивстави на однесувањето на Иран во регионот.

Портпарлолот на Пентагон, полковник Роберт Менинг, сепак, додаде дека уште проценуваат дали да ги удвојат постоечките акции или да применат нови.

Менинг не прецизира на каков вид акции мисли.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари