„Светиот Отец ја прифати оставката на монс Мишел Аупетит и го именува монс. Жорж Понтие за апостолски администратор на париската надбискупија.“ се наведува во соопштението на Ватикан.

Аупетит поднел оставка кон крајот на ноември, откако бил обвинет во медиумите дека имал интимна врска со жена, што тој категорично го демантирал. Тој е париски надбискуп од 2017 година, а е познат по своите строги ставови за семејството и биоетиката.