Падна владата на Грузија

Почетокот на јуни, премиерот Квирикашвили им рекол на демонстрантите дека нема намера да даде оставка

"Се обидов да бидам премиер на сите граѓани. Бев тимски играч. Имајќи го тоа во вид, донесов одлука да поднесам оставка", рекол Квирикашвили.

Кон крајот на мај во Грузија започнаа големи протести. Протестите ги иницирал Заза Саралидзе, татако на 16 годишен тинејџер кој зимата во пресметка се здобил со повреди на кои им подлегнал во центарот на Тбилиси.

Тој смета дека обвинитеслството необјективно спровело истага за овој случај покривајќи еден од учесниците во инцидентот кој бил син на бивш службеник од обвинителството.

 

Почетокот на јуни, Квирикашвили им рекол на демонстрантите дека нема намера да даде оставка, но денената изјава е сосема поразлична од предходната.

Поврзани

Најнови вести

Коментари