Цената на нафтата падна на меѓународните пазари на 68 американски долари бидејќи трговците се загрижени за континуираното нагло ширење на инфекцијата со ковид-19 во Индија, кое беше засенето од силниот пад на залихите на сурова нафта во САД.

На лондонскиот пазар цената на барелот падна за 50 центи во споредба со претходното затворање и изнесуваше 68,46 долари. На американскиот пазар со барел се тргуваше за 58 центи пониско, односно за 65,05 долари.

Надежите дека смртоносниот втор бран на коронавирус во Индија се приближува до својот врв се намалија денес, бидејќи владата објави нов најголем број нови инфекции и смртни случаи од избувнувањето на пандемијата. Вирусот сега се шири од градови во села во друга земја во светот според бројот на жители.