Откриена огромна свастика под земја во Хамбург

Работници во германскиот град Хамбург откриле огромна свастика, стара повеќе од 70 години, за време на извршување на градежни работи.

Кукастиот крст е со димензии од четири на четири метри и закопан на околу половина метар под земјата.

Свастиката била откриена во текот на поправката на малиот стадион во градот, каде што требало да се градат нови соблекувални.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари