Црна мечка се појави на Алјаска и нападна жена на езерото Чилкат, додека таа користеше полски тоалет.

Таа се здобила со рани од каснување и гребаници од канџите на животното, пренесува Би-Би-Си.

Биологот од Алјаска Карл Кох претпоставува дека станува збор за црна мечка заснована врз фотографии од траги што ги видел и сведоштва на други луѓе кои живеат во близина и кои претходните денови испратиле фотографија од мечка на нивниот имот.

„Шерон Стивенс е единствената личност во светот што некогаш го имало ова“, рече Кох.

Би-Би-Си наведува дека Шерон Стивенс изјавила дека скокнала и врескала откако почувствувала касање додека го користела тоалетот, а откако го слушнал врисокот, нејзиниот брат отишол да види што се случило да ја види главата на мечката.

Таа го поминуваше викендот покрај езерото со нејзиниот брат Ерик и неговата девојка кога се случи инцидентот.

Следното утро, тие наоколу пронајдоа траги од мечки.