Во светот во последните 24 часа се потврдени над 461.000 нови случаи на коронавирус.

Како последица од Ковид-19 починале над 8.300 лица, соопшти Светската здравствена организација.

Според податоците на СЗО, вчера се регистрирани 461.606 новозаболени и 8.363 смртни случаи.

Најголем дел од новозаболените, 44 процент се во Европа, па следуваат Северна и Јужна Америка и југоисточна Азија.