На ова место сите одат да видат вонземјани: Дете и две жени присуствувале на неверојатен призор... (видео)

Секоја година од 100.00 до 200.000 луѓе се качуваат на брдото Уриторко во Аргентина во потрага по авантура со вонземјани. Колумбијката Лус Мари Лопез, која скоро 20 години е на чело на Меѓународниот центар за проучување на НЛО, вели дека Уриторко станало атракција и е едно од нај популарните места меѓу љубителите на НЛО

Девети јануари 1986 година во овој град во аргентинската покраина Кордоба се слулило нешто чудно. Тој настан е познат по назив "трага на пица", и од тогаш потекнува денешната опседнатост со НЛО

Тој ден во североисточниот дел на Монтеа се појавил летечки објект со црвени светла, кои го виделе 12-годишно момче и две постари жени.

Дали овде е можно да се најде НЛО? Многу гости доаѓаат за да добијат одговр. Доаѓаат од Капиља дел Монте бидејќи тоа место веќе станало популарно ширум светот, и дел затоа што посебно го проучувале ова прашање.

"Бараат се, од патокази со натпис НЛО до летечки чинии и вонземски свемирски бродови, а потоа велат дека виделе некоја светлост и доживуваат нешто посебно, односно доаѓаат до тие искуства кои ги барале", објаснува Лопез.

Според нејзино кажување, 90 отсто од туристите добиваат тоа што сакаат, бидејќи за тоа се подготвуваат и потпаѓаат под впечаток на самата локација. Скептични има многу, но повеќето гости се задоволни, бидејќи тешко е да се виде НЛО, но сваќаат дека ова место е посебно. Локалниот рељеф и вегетација овде имаат посебна карактеристика и климата е необична во според со соседните области.

"Луѓето чуствуваат дека ова место е необично и таа необичност остава силен впечаток", вели Лопез

Покрај тоа, во аргентинскиот град Капиља дел Монте постои НЛО фестивал, кој оваа година одбележува шеста годишнина, како и меѓународен конгрес, посветен на истражувањње во областа на НЛО, кој има веќе 20 годишна историја.

Поврзани

Најнови вести

Коментари