Дебора Елен Меколи (74) од Невада го избркала нејзиниот сопруг од домот, заканувајќи му се дека ќе го убие затоа што, спротивно на нејзините верувања, се вакцинирал.

Парот, според нивните соседи, во последно време се расправал дали да ја прими вакцината против КОВИД-19 или не. Кога нејзиниот сопруг отишол во здравствена установа да се вакцинира и се стемнило на очи.

„Избрав да живеам, а како таа ќе живее не ми е гајле “, рекол нејзиниот сопруг кога пристигнала полицијата.

Ги чекал во дворот откако сопругата го исфрлила со закана со пиштол. Потоа рекол дека прво ќе му пресуди нему, а потоа  самата себе.

Кога пристигнала полицијата, Дебора видела дека нема каде да оди па на полицијата и рекла дека се шегувала.

Сопругот нагласил дека имала пиштол со себе и дека треба да бидат претпазливи затоа што би го користела доколку ја одведат.

Тоа не се случило, но Дебора Елен Меколи ќе одговара за заканата за убиство.