Лоповите во Калифорнија ни пожар не ги спречува: Маскирани како пожарникари тргнале во акција! Но тоа не е најлошто

Кратците кои биле облечени како припадници на американската Шумска служба уапсени се во калифорнискиот град Парадизо кој скоро е уништен во пожар.

Во огнената стихија изгубени се 29 човечки животи, но тоа не им сметало на некои кои сакале да ја искористат туѓата несреќа.

Биле облечени во одела слични на оние кои ги ностат шумските работници.

Досега пријавени се 53 обиди за кражба во опустените подрачја.

Спрена медиумите покрај кратците имало обиди на кражби, при што уапсени се четворица кои со пиштоли се заканувале на луѓе. Тројцата од нив имале досие од порано, а четвртиот бил наркоман.

Поврзани

Најнови вести

Коментари