Една двојка од Индија наводно изнајмила авион за да се венча за време на летот, на кој имало повеќе од 160 гости. На тој начин двојката ги одбегнала правилата воведени заради корона вирусот.

Во тек е истрага, особено затоа што ниту официјалните лица на аеродромот не биле запознаени со церемонијата која се одвивала на небот над храмот Мадураи Менакши Аман, каде двојката планирала да се венча.
Тајмс оф Индија пренесува деа персоналот во авионот е тргнат од должност за време на летот, а портпаролот на авиокомпанијата рекол дека авионот бил резервиран за патување по венчавка. Тој додал и дека клиентот бил запознаен со ковид правилата и негира дека била дозволена каква било активност за време на летот.