Кога сме кај мостовите и уривањата... некои градат мост за 48 часа

Не толку одамна, Кина водеше сосема неважна улога во светската економија, но во последните 25 години, оваа древна азијска земја експлодираше и се лансираше како главен играч во светската економија.

Еден од начините како стигнале до тоа е нивната супер ефикасна изградба на патишта, мостови и градови. Кинеската државна телевизија ќе ви демонстрира како тоа го прават Кинезите, во ова забрзано видео каде цел мост е изграден за само 43 часа!

Поврзани

Најнови вести

Коментари