Информацијата дека бившиот претседател Бил Клинтон е примен во болница поради инфекција го сврте светот со светлосна брзина.

Само два дена подоцна неговата сопруга, сликана е како влегува во болницата во која е примен Бил Клинтон.

Видно уплашена за состојбата на својот сопруг, Хилари се обидела да се скрие од седмата сила, но безуспешно.

Во скромно барон капут, задолжително со маска и со обезбедување поминала низ болницата, за да разговара со лекарите кои биле задолжени за здравстената состојба на Клинтон.

Таа по тој поводод не се огласила иако светските медиуми очекувале било каква изјава кога здравствената состојба на нејзиниот сопруг е во прашање.

Бившиот американски претседател Бил Клинтон во една прилика изјавил дека има голема доверба во својата сопруга Хилари, како и тоа дека таа е “карпа“ во семејството. Освен тоа тој навел дека Хилари е негов солб и дека му помогнала да преброди ризични моменти во кариерата.

– Кога и да имав проблем, таа беше карпа во нашето семејство – рекол Клинтон во интревју за СНН.

– Градевме живот на база на работи за кои мислевме дека се важни, и кои ги сакавме. Благословени сме со ќерка која, како што рекол е многу добра. Благословени сме многу – рекол Клинтон, зборувајќи за 40 години брак со Хилари.