Кисинџер поддржува “Украина во НАТО кога ќе дојде време“, за Русија – можност повторно да се приклучи на меѓународниот систем

Поранешниот американски државен секретар Хенри Кисинџер на Светскиот економски форум во Давос преку видео врска изјави дека на Русија мора … Продолжи со читање Кисинџер поддржува “Украина во НАТО кога ќе дојде време“, за Русија – можност повторно да се приклучи на меѓународниот систем