Почнаа кинески воени вежби во три поморски области околу Тајван

Пекинг почна да спроведува воени вежби во близина на Тајван, откако вети дека ќе започне серија „целни воени операции“ како … Продолжи со читање Почнаа кинески воени вежби во три поморски области околу Тајван