Кијано Ривс: Биткоин ќе го уништи 'Новиот светски поредок'!

"Биткоин ја враќа назад моќта на луѓето, а тоа вероватно ќе заврши со уништување на Новиот светски поредок"

Џвездата на филмот "Matrix" Кијано Ривс верува дека криптовалутата Биткоин и Етереум имаат моќ потполно да го уништата 'новиот светски поредок'.

53 годишниот глумец јавно го сподели своето мислење за иднината на дигиталната валута како што е Биткоин во неодамнешно интервју, каде што рекол:

"Биткон не е краткорочен тренд и дека тоа не ја загрижува елитата. Луѓето се болни и уморни од контрола наНовиот светски поредок, додка богатите стануваат уште поголеми а сиромашните уште по сиромашни".

"Биткоин ја враќа назад моќта на луѓето, а тоа вероватно ќе заврши со уништување на Новиот светски поредок"

Кијано Ривс анти-естаблишмент, вели дека "биткоин е пат до слобода" и тврди дека "ќе ги ослободи граѓаните од економскиот јарем на Новиот светски поредок".

За разлока од обичната валута, криптовалута е децентрализирана валута што значи дека работат без потреба од централна банка.

Наглиот скок на вредноста биткоинот ги потресе големите финансиски институции, кои сега дигиталната валута ја гледаат како главна закана за нивно постоење.

"По прв пат во историјата, луѓето имаат вистинска причина да ја преземат моќта назад од владата.
Кога општеството ќе се одлучи за криптовалута пред обична валута, централниот банкарски систем и економското ропство кое е се појако, повеќе нема да постои.
Владите ги поседуваат парите од банките за финансирање на војни, а потоа ги опорезуваат граѓаните за да го вратат тој долг.
Ние конечно ќе зо завршиме тој циклус и повторно ќе ја вратиме моќта на народот еднаш за секогаш.
Тоа ќе ги руши банките, а со тоа и глобалната елита.
Владите ќе бидат принудени да работат за луќето за промена.
Ние сме на раб на револуција", вели Кијано Ривс.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари