по референдумот

Kaталонија пред економски колапс?

Се очекува економски колапс ако Каталонија самата прогласи независност.

Можно е овој регион во Шпанија да се соочи со економска катастрофа.

Каталонскиот лидер, Карлес Пуџдемон е под голем притисок да се откаже од прогласување на независност на Каталонија.

Се смета дека од прогласување на независноста нема да функционира ништо, почнувајќи од енергетиката, телекомуникациите, банкарскиот сектор.

Доколку прогласувањето независност биде потврдено, Мадрид се закани со укинување на автономијата на Каталонија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари