Зошто Трамп многу ги "сака" многу Црногорците!

Како беше "удостоен", Мило Џукановиќ од Доналд Трамп на НАТО самиотот во Брисел (видео)

Минатата година на свеченоста по повод отварањето на новото седиште на НАТО во Брисел се случи непријатна сцена кога Трамп го истурка премиерот на Црна Гора Душко Марковиќ.

За претседателот на Црна Гора Мило Џукановиќ, овој самиотот во Брисел беше ретка можност да го поздрави претседателот Трамп. За жал Мило Џукановиќ доживеа невидено фијаско.

 И не само што не се поздрави доби лакт, иако во истиот момент брзо се снајде но...

На снимката се глед акако Џукановиќ очекува Трамп да му подаде рака, остана со кратки ракави. Останува прашањето зошто Трамп им се окомил на црногорските челници? Одговорот не е тешко да се претпостави, но во секој случај мора да бидат "внимателни" следниот пат.  

https://youtu.be/_8-Sn_CERgg

 Стара поговорка вели: "Кој не сака брат за брат, ќе има туѓинец за господар"

Кај овој "господар" нема ракување.

Поврзани

Најнови вести

Коментари