Јапонската фармацевтска компанија „Шионоги и компанија“ може да започне да доставува вакцини против Ковид-19 подоцна оваа година, изјави денес нејзиниот извршен директор.

Јапонија започна кампања за вакцинација против Ковид-19 во февруари, но вакцината на „Фајзер“ е сè уште единствената одобрена во земјата, наведува „Ројтерс“.

makfax.com.mk