Во Јапонија е издадено предупредување за цунами, откако земјотрес со јачина од 7 степени по Рихтер го потресе брегот на префектурата Мијаги.

Се очекува цумани со висина од еден метар, а оние кои се на море, треба веднаш да заминат на брегот и да се оддалечат од крајбрежјето.

Постои предупредување дека цунамито може да биде поголемо од очекуваното.

 

makfax.com.mk