Економски моќна, но дали и безбедносно...

'Инжењери и архитекти': Баратели на азил од само еден германски камп за бегалци сториле 1265 злодела за 9 месеци

На барање на германската странка АФД од страна на Андре Вендт, министер за внатрешни работи од партијата на ЦДУ ја дал на увид полициската евиденцина од јануари до крај на септември оваа година.

Полицијата евидентирала вкупно 1265 злосторства кај 642 членови на од бегалски камп по улиците на градот Дрезден, пишува sz-online.de

Камповитеа на бегалците се одамна злогласни поради честите злодела врз други лица.
Кривични дела од кои 364 се прекршаи за дозвола за престој, 299 кражби, 175 земени предмети со мала вредност, 97 разбојништва и 69 прекршаи поради дорга, 41 возење во јавен превоз, 33 агресивни напади, 20 напади, 13 кражби со оружје ...

Исто така забалежани се седум сексуални малтретирања, меѓу кои и напад на деца во истиот камп за азиланти.

Вендет тој број го нарекол застрашувачки и објавил следно: Овде станува јасно дека меѓу баратели на азил има доста криминалци поради кои загрозена е нашата сигурност и за нив нема место меѓу нашиот народ"

Бара постапката за азил да се заврши веднаш без судење сторилите на злосторство да се депортираат во нивните земји.

Тие бегалци не станале преку ноќ такви, и станува јасно дека преку бегалскиот бран дошло до голем процент на криминалци во Германија. Тоа е еден од одговорите зошто во бегалските колони од 80 до 90 посто се мажи.

Поврзани

Најнови вести

Коментари