Њу Делхи, 21 мај 2022 (МИА) – 

Тунелот е дел од планинскиот систем на тунели и мостови во изградба на стратешки автопат што ги поврзува двата клучни града Сринагар и Јамук во јужната област Рамбан.

Телото на еден работник беше пронајдено претходно денеска.

Официјални лица рекоа дека еден работник сè уште се води како исчезнат.

Делот од тунелот кој се урнал бил пристапниот тунел кој се користел за вентилација и пренесување на намирниците и опремата до главниот тунел во изградба. /МИА