Арапскиот имам Абу Румаиса, од џамијата во германскиот град Брауншвајг, ги повика Албанците кои ја посетуваат таа џамија да ги фрлат албански знамиња во ѓубре.

Тој тоа го рекол, откако верник го прашал дали може да носи албанско знаме, пренесува приштинскиот портал „Лајми“.

– Фрли го во ѓубре. Знамето  ги претставува неверниците, а не муслиманите и е спротивно на исламот – рекол Абу Румаиса.