Далај Лама, 85-годишниот тибетантски духовен водач денес ја прими првата доза од вакцината против корона вирусот. Вакцинацијата се извршила во болница во градот Дармшала на северот на Индија, пренесува АП.

Агенцијата наведува дека по примањето на вакцината тој ги повикал сите луѓе да бидат храбри и да се пријават за имунизација.