Брет Данијел Пует (35) од Аризона е осуден за убиство и криење на телото на својата цимерка Дебра Лин Чилдерс (64). Според наводите на полицијата, обвинетиот од септември минатата година го криел телото во спортска торба, во гаражата на убиената. Пует за тоа време  се возел со автомобил и ги користел нејзините кредитни картички. Двојката била во „платонска“ врска, верува полицијата.

35-годишниот маж од Аризона својата 64-годишна цимерка си ја убил минатиот септември, а телото го криел 9 месеци.

Исчезнувањето на Дебра го пријавил нејзиниот син, а полицијата пребарувајќи ја гаражата во нејзина сопственост го открила телото скриено во спортска торба.