Гувернерот на Флорида го потпиша законот за ограничување на наставата за ЛГБТК во училиштата

Гувернерот на Флорида, Рон Де Сантис, во понеделникот потпиша закон поддржан од републиканците, со кој ќе се забрани наставата во … Продолжи со читање Гувернерот на Флорида го потпиша законот за ограничување на наставата за ЛГБТК во училиштата