Ужаснуиот момент е снимен со камера, а видеото се прошири на мрежите.

Жртвите наводно сакале да ги соберат своите работи и да побегнат од плажата откако забележале дека се приближува бура, но биле погодени од гром пред да можат да се спасат.

Останатите посетители на плажата веднаш побегнале врескајќи , за да си го спасат животот.

Жената починала на местото на несреќата, а мажот бил пренесен во болница, но починал додека му била укажувана лекарска помош, пишува „Дејли Меил“.