Употребата на вакцината на „Астра зенека“ за лица до 64 години е одобрена во Грција.

Претседателот на Националниот одбор за вакцинација, Марија Теодориду, рече дека сите постојни податоци во врска со безбедноста и ефикасноста на вакцината развиени од Универзитетот „Оксфорд“ и „Астра зенека“ биле разгледани на состанокот на тоа тело, пренесе агенцијата АНА.

Одборот верува дека вакцината на „Астра зенека“ има добри резултати во однос на безбедноста и способноста да создаде имунитет и дека е многу ефикасна, додаде тој.

makfax.com.mk