Германската служба за контрола на летање одби да дозволи летови на два руски авиони С7, објавија од седиштето на руската компанија.

„ Летовите на нашите авиони на релација Москва-Берлин и на релација Берлин-Москва се откажани, бидејќи германските власти не дадоа одобрување“, се наведува во изјавата на руската компанија, што ја пренесува ТАСС.

На сите патници на откажаните летови ќе им бидат исплатени надоместоците, потврди руската компанија С7.

makfax.com.mk