Толку од бесплатен Фејсбук!

Фејсбук од денеска ја наплаќа оваа опција

Фејсбук ќе им дозволи на администраторски групи да наплатуваа членство по цена од 4,99 до 2,99 долари месечно. Тоа значи дека оснивачот и извршниот директор Марк Закемберг ги изневери своите корисници кога рекол дека нема да биде ништо од тоа, ваква претставништвото на Фејсбук го образложил во соопштение.

Потикнати прашања на поеди администратори од различните групи на Фејсбук, одлучиле дека е дојдено време да им се овозможи подршка како би можеле својата квалитетна работа да ја продолжат со финансиска подршка", се наведува.

Пилот проектот започнува веднаш, а ќе биде применета на само неколку групи, чии членови ќе бидат известени дека за понатамошно учество во нив и ќе мора да паќаат месечна членарина.

Нејзиниот износ ќе го одредува административната група, а се претпоставува дека таа ќе изнесува од пет до 30 долари.

"Сметаме дека преземените мерки ќе им овозможат на администраторите да заработа за нивниот ангажман на одржување на групата, и која на крај ќе допринесе во развој на дигиталната заедница", наведено е во соопштението".

Претплатата ќе се одвива по пат на плаќање на Фејсбук апликацијата на iOS и Android телефони.

Поврзани

Најнови вести

Коментари