ЕВГЕНИЈ ПРИГОЖИН – Од близок на Путин познат како „готвачот“ до водач на неуспешен бунт

Денеска беше објавена веста дека шефот на приватната воена армија „Вагнер“ бил на списокот на патници на авион кој се … Продолжи со читање ЕВГЕНИЈ ПРИГОЖИН – Од близок на Путин познат како „готвачот“ до водач на неуспешен бунт