Џорџ Сорос "издишан"- принуден е да ги напушти плановите за рушење на Трамп и останатите...

Положбата на Сорос е сосема спротивна со друг милијардер и инвеститор - Ворен Буфет, кој да држи компанијата Berkshire Hathawaya и кој четириструко го зголемил свот влог...

Џорз Сорос бил принуден да ги напушти своите планови за рушење на американската економија откако на власт дојде Донал Трамп и неговиот неочекуван успех.

Глобалистичкиот милијардер првобитно се кладеше на неговиот неуспех на изборите, потоа најави пад на американската берза и банкротирање на џиновските корпорации во Америка како последица од власта под Трамп. Ништо од тоа се уште не се случи.

Американската комисија за хартии од вредност (СЕЦ) покажува дека инвестицискиот фонд Џорџ Сорос продал свои акции во компаниите Епл и Снап во последното тромесечје, намалувајќи ги своите акции и во други технолошки џинови како што се Фејсбук и Твитер.

Според извештајот, неговиот фонд продал 1.700 акции на Епл и 1,55 милиони акции на компанијата Снап. Тој исто така го намалил својот удел во Твитер за 5700 акции, додека се уште држи 18.400 акции во невладиониот сектор.

Инвеститорот при тоа од Сорос земал уште 367.262 акции за Фејсбук, така што сега има 109.451 акции за овој социјален медиум.

Во исто време, Сорос фондот го зголемил со свој удел во Микрософт за 99.000 акции и во компанијата Амазаон за 2.500 акции.

Акциите на компанијата Снап паднале поради веста дека клучниот акционер ги продал своите акции во оваа компанија. Акциите на оваа компанија паднале за 48 посто откако се понудени на берзата во март. Епл, чии акции достигнале рекордно високо ниво, заринкале за три посто минатата недела.

Положбата на Сорос е во пад, сосема спротивна со друг милијардер и инвеститор Ворен Буфет, која да држи компанијата Berkshire Hathaway и кој четириструко го зголемил свот влог во компанијата Епл на почеток на оваа година.

Спрема извештајот на СЕЦ, во третото тромесечје, компанијата на Буфет исто така рушела рекорди во акции во компанијата Епл, зголемувајќи го својот удел во производство на Ајфон од 3,9 милиони на 134,1 милион акции.

Поврзани

Најнови вести

Коментари