CNN: Не е пронајден никаков доказ за вмешаноста на Русија во американсите избори!

Комитетот конечно ги смири страстите кај многумина кои тврдеа дека Русија е замешана о претседателските избори во САД 

"После 14 месеци темелна истрага, Комитетот за разузнувачки работи не најде никаков доказ за поврзаност и соработка во кампањата на Трамп со Русија кои би влијаеле на претседателските избори 2016 година", напишал американскиот претседател Доналд Трамп на Твитер.

"Можеби било некое лошо толкување, несоодветни состаноци, но нема нешто кое би укакажувало на намерата дека соработувале со Русите со цел победа на изборите".

Комитетот конечно ги смири страстите кај многумина кои тврдеа дека Владимр Путин ги оркестрирал американските избори за да и наштетат на Хилари Клинтон во корист на Доналд Трамп.

Трамп во повеќе наврати рекол дека станува збор за завера и лов на вештици кои ја потегнале симпатизерите на Клинтонка како би се оправдал поразот на Демократската странка на изборите во 2016 година.

Ова сознание е во спротивност со документите кој ги изнел специјалниот советник Роберт Милер

Поврзани

Најнови вести

Коментари