Ова го соопштил неговиот кабинет, потврдувајќи ги пишувањата на чешките медиуми, пренесува Ројтерс.

Кабинетот соопштил и дека работните обврски на 77-годишниот чешки претседател ќе му бидат одложени додека се лекува од Ковид -19.

Земан утре требаше да го именува новиот премиер по изборите во октомври.