Очигледно се работи за планиран напад на брод кој повеќе не е во служба на американската војска.

Во вежбата учествувале неколку британски воени авиони и хеликоптери. Вежбата, додаваат Британците, била подготвувана со месеци, пред сѐ за отстранување на сите отровни материјали од бродот.

Британците објавија видео од вежбата.