Британците го одбија Мадуро: Кој знае што ќе прави со тоа злато

Банката на Англија одби да предаде околу 550 милиони долари во злати кои Венецуела си ги бара назад.

Како што соопштија регулаторните власти, БоЕ одбива испорака поради несигурност со тоа што Каракас има намера да прави со тие злати прачки.

Британските претставници инсистираат на тоа да се преземат мерки со што ќе се спречи перење на пари, а со тоа и венецуелската влада да даде добро објаснување за своите планови со златото.

-Постои загриженост Мадуро да може да го користи златото, ко е во сопственост на државата, па да се обиде да заработи лична корист, пренесуваат медиумите, кои се повикуваат на неименувани извори.

Поврзани

Најнови вести

Коментари