Богаташи од Запад доаѓаат во Домбас во “спортски лов“ на луѓе: Дебело ги плаќат да пукаат во живо мети! (Видео)

Во конфликтот во Домбас, богаташи од Запад плаќале големи суми (вероватно од власта) да пукаат во "живо мети"

Богаташи од Запад доаѓале во Домбас во "спортски лов" на луѓе: Дебело ги плаќале да пукаат во живи мети! (Видео)

На почеток од конфликтот во Домбас, богаташи од Запад плаќале големи суми (вероватно од власта) као би добиле шанса да пукаат во "живо мети"

Ова е кажано на каналот "Отворена Украина" од страна на украински видео блогер и бивш учесник во таканаречената операција во Домбас, Александат Медински

"Известен су дека во 2014 година богати луѓе од западните земји, кои имале многу скапи пушки, дошле во Домбас и платиле позамашна сума пари само да 'ловат' живи луѓе во Домбас", рекол Медински во видео интревјуто.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари