Љубов Собол, блиска сојузничка на затворениот опозициски лидер Алексеј Навални, денеска на „Твитер“ напиша дека е осудена на една година општествено корисна работа поради насилен упад во приватна сопственост.

Случајот се однесува на инцидент од декември, пренесува агенцијата „Ротерс“.

Судскиот процес против Собол доаѓа во услови на репресија против сојузниците и приврзаниците на Навални, кои организираа неколку митинзи во знак на протест против неговото апсење на почетокот на оваа година.

makfax.com.mk