Џо Бајден се судри со поголем инсект додека чекаше да се качи на претседателскиот авион Air Force One за да лета од Америка до Велика Британија за да се сретне со водечките луѓе во светот.

Имено, разговарајќи со својата воена придружба, американскиот претседател почувствува како нешто му лази на вратот и започна да го мавта со раката за да го тргне. Дури кога погледна кон подот, сфатил дека имал огромен штурец на вратот.

Нападот од штурцот го снимија камерманите на новинарските екипи на кои Бајден со смеење им рече:

„Пазете се од штурците“.