„САД испратија на Мексико скоро 1,2 милиони дози од вакцината „AstraZeneca“, објави  мексиканскиот министер за надворешни работи Марсело Ебрард.

Нова пратка од вакцините пристигна откако американскиот претседател Џо Бајден оваа недела изјави дека планира да донира 60 милиони дози вакцина „AstraZeneca“ во други држави.

Ова е втора пратка која САД ја испратија за Мексико. Во март годинава им донираа 2,7 милиони дози вакцини од истиот производител.