x

Анкара под вода! Невремето направи хаос

Обилните дождови денеска предизвикаа големи поплави во главниот град на Турција, Анкара.

Дождот проследен со ветер предизвика и голема материјална штета, корнејќи покриви од згради и дрвја.

Поради надојдената вода сообраќајот во Анкара е блокиран, а поплавена е и една од големите автобуски станици во градот.

Според метеоролозите обилните дождови во Анкара ќе продолжат и во наредните часови.

© Vecer.mk, правата за текстот се на редакцијата