Американски новинат му поставил на Путин незгодно прашање – следел уште понезгоден одговор (видео)

Американски новинар му поставил на Путин незгодно прашање – следел уште понезгоден одговор (видео)

Новинар на "Фокс" имал незгодни прашања за Путин, на кои не добивал одговори.

Интервјуто на моменти било напнато, од кое новинарот се нервирал од типичниото одбегнувае одговор на Путин и давање конкретен одговор, Путин се нервирал од Волас да не го праша незгодни теми.

Нај деликатно прашање новинарот на Фокс, кон крај на интервјуто.

На прашањето до Путин, поради што толку негови политички противници завршиле мртви, како што е Сергеј Скрипал.

Путин веднаш се повикал на мрачната емериканска историја – убиството на Кенеди, Мартин Лутер Кинг...

Путин: Сите имаме политички противници. Сигурен сум дека и претседателот Трамп има доста.

Волас – Да само тие не завршија мртви

Путин: Па не баш секогаш – зарем повеќе американски пртседатели не се убиеми. Џон Кенеди убиен е во САД, не во Русија. Што е со Мартин Лутер? Што е со конфликтите на полицијата и одредени етнички групи, Сето тоа се случува на тлото на САД. Сите имаме политички противници, но ќе се вратам она што се случува во Русија. И ние имаме злосторства. Но Русија е држава која сосрева. Но има и несакани ефекти, ние ги процесураме луѓето за нивните злосторста. Го споменавте Скрипал, би сакал да добиеме некој документ, некои докази за обвинувањата. Но никако не ни ги даваат. Исто и за мешањето во американските избори....

Поврзани

Најнови вести

Коментари